Kristof De Clercq:

Bachelor in de  psychiatrisch verpleegkundige met voltooiing van een kaderopleiding. Hij is werkzaam als afdelingshoofd van de Kinder- en Jeugdpsychiatrie AZ Nikolaas te Sint-Niklaas.

EAGALA certified.

Paardentrainer van jonge en/of gedragsmoeilijke paarden, de gezondheid en het algemeen welbevinden van de paarden zowel fysiek als mentaal staan op de voorgrond bij de trainingen. Kristof De Clercq genoot een klassieke rijkunstopleiding gecombineerd met de beginselen van Natural Horsemanship.

 

Kristel Verhaegen:

Klinisch Psychologe: kind, jeugdige en gezin. Psychodynamisch kindertherapeute.

EAGALA Advanced Certified.

Kristel Verhaegen is werkzaam als kinderpsychologe/psychotherapeute binnen verschillende settings.  Zij is oprichtster van Finding – Ways, waar ze EAP aan jongeren, volwassenen, gezinnen en koppels aanbiedt.

Zij volgde de opleiding “Postgraduaat in de Psychodynamische Kindertherapie” aan de K.U.Leuven en in Equine Assisted Psychotherapy bij Eagala. Ze volgde een postacademische vorming in de forensische psychologie en psychiatrie (VUB, UIA, UG, KUL).

Zij is lid van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie en van EAGALA  en is geregistreerd bij de Psychologencommissie.

 

Kristof Gijsens:

SAMSUNG CSC

Maatschappelijk werker en gezinstherapeut. Hij werkt op de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van AZ Nikolaas te Sint-Niklaas. Dit zowel bij de residentiële crisisgroep als op de ambulante polikliniek.

Kristof heeft voorheen met gezinnen en ouders gewerkt van jongeren met gedrags – en emotionele problemen, binnen de setting van een MPI en een dagcentrum (bijzondere jeugdzorg).

Samen met Kristel Verhaegen combineert hij gezins – en relatietherapie met EAP in de praktijk Finding – Ways (www.finding-ways.be).

Kristof is erkend als relatie – en gezinstherapeut en is lid van de BVRGS.

 

Tom Vanhoutte:

Gegradueerde in de orthopedagogie en heeft een 15-tal jaar voor De Sleutel in Brugge (ambulante hulpverlening voor personen met een illegale drugproblematiek )gewerkt. Sinds oktober 2014 werkzaam in CDO De Rotonde.

 

Medewerker van Equi mare, privépraktijk voor Paard en Personlijke Groei van Marianne Depestel .Samen met Marianne ontwikkelde hij een EAL ( equine assisted learning) concept, waarbij ze SOVA training geven op maat van diverse groepen + teambuilding voor organisaties, teams, groepen, …
Eagala Advanced Certified +Outward Bound certified

 

 

 

Marianne Depestel
Maatschappelijk werker en paardenvrouw.

Eagala gecertificeerd
Marianne werkt deeltijds als individueel begeleider in de de ambulante verslavingszorg voor dagcentrum De Sleutel Brugge – Antenne Blankenberge.

Is sinds 2009 actief in Equi Mare, eigen praktijk voor paarden en persoonlijke groei nadat ze 5 jaar deeltijds gewerkt heeft voor het project “Paarden en Persoonlijke Groei” van A MA ZON vzw, die hiervoor werd gefinancierd door de provincie West-Vlaanderen.

Opgegroeid tussen paarden en 20 jaar actief geweest in de recreatieve paardensport. Sinds 2000 op zoek gegaan naar andere manieren van omgaan met paarden en zo in 2003 de stap gezet naar begeleidingstrajecten voor mensen via paarden op basis van de EAGALA-methodiek.